Zelf video digitaliseren


Via usb grabber, capture kaart of combi recorder

Het digitaliseren en omzetten van video naar DVD kunt u op verschillende manieren zelf doen. Bijvoorbeeld met een USB-grabber, een capture kaart of een video-DVD-recorder combinatie. De resultaten zijn echter niet altijd goed te noemen. Wilt u het digitaliseren van uw videobanden liever professioneel laten uitvoeren, kijk dan verder op deze site of vraag vrijblijvend een offerte. Om de kwaliteit te beoordelen kunt u de film bekijken op de pagina Videobanden digitaliseren.

Zelf video digitaliseren

U wilt zelf videobanden digitaliseren? Dan moet u minimaal beschikken over:

  • een goed werkende videorecorder
  • een capturekaart of een USB videograbber (video-omzetter)
  • video bewerkingssoftware zoals MovieMaker, Power Director, Pinnacle, etc.
  • een DVD brander of een externe DVD recorder of
  • een Video naar DVD combinatie (bovenstaande items zijn dan niet nodig)

 

Video omzetten naar DVD met usb grabber

Zelf VIDEO omzetten naar DVD met USB video grabberAls u nog de beschikking hebt over een goed werkende videorecorder is de goedkoopste manier om een usb-grabber (video-omzetter) te gebruiken. Echter, de kwaliteit van deze methode is in veel gevallen bedroevend. Niet alleen de kwaliteit van de converters maar zeker ook de kwalitatief slechte en oude videorecorders zorgen voor een beeldkwaliteit die het kijken niet waard is. De meeste videorecorders zijn inmiddels de 15 jaar al ruim gepasseerd en de teller van de videokoppen loopt al snel in de duizenden uren. Wilt u toch zelf uw video collectie digitaliseren, zorg dan voor een goede kwaliteit van de apparatuur. Videograbbers zijn al te koop vanaf € 25,00.

Video naar DVD via capture kaart

Video capture cardvideo omzetten naar DVD via een goede analoge capturekaart levert al een iets beter resultaat op. Maar de kwaliteit is, zoals eerder al gezegd, zeer zeker afhankelijk van de kwaliteit van uw recorder. Laat in ieder geval de videokoppen reinigen en testen voordat u aan een project begint. Nadat u de film op uw computer hebt gezet kunt u met een video-bewerkingssoftware de beelden bewerken, muziek toevoegen, titels maken, en nog veel meer. Let er wel op dat de kaart analoge ingangen heeft. Capturekaarten zijn verkrijgbaar vanaf € 100,00 tot meer dan € 10.000,00. Ook hier heeft kwaliteit zijn prijs.

Video-DVD combinatie

Bent u in het bezit van een dergelijke combinatie kunt u met dit apparaat uw videobanden rechtstreeks op een DVD branden. De kwaliteit van de meeste apparaten is echter matig omdat het videogedeelte van mindere kwaliteit is vanwege kostenbesparing in de productie. Er zijn geen professionele combinatierecorders te koop. Op de afbeelding hieronder ziet u een VHS naar DVD combinatie. U kunt hier geen andere videobanden mee digitaliseren.

VHS naar DVD recorder

Installeren software

Alvorens u kunt beginnen met het importeren van de videobeelden moet u eerst de software van de video capture kaart of de usb-grabber installeren. Soms bevat de meegeleverde software ook al een klein video bewerkingsprogramma. De mogelijkheden hiervan zijn beperkt. U kunt er uiteraard ook voor kiezen om software van Pinacle, Adobe (Premiere), Grass Valley (Edius) of andere pakketten te installeren.

Video recorder aansluiten

Scart verloopstekkerSluit de kabels aan op de video-out van de recorder en op de ingang van de capture kaart (of usb-grabber) met de corresponderende kleuren.

Heeft uw videorecorder alleen maar een scart aansluiting koop dan een scart verloopstekker.

Informatie aanvragen

U wilt liever Uw videobanden professioneel laten digitaliseren?
In een hoge kwaliteit over laten zetten op DVD, harddisk of USB?
Voor een betaalbare prijs?
Vraag dan nu geheel vrijblijvend een offerte aan.