Mini DV naar DVD


Mini DV en Full size DV op DVD

Het Video systeem bij uitstek voor de consument in de jaren ‘90. Met de komst van MiniDV werd het aantal beeldlijnen in vergelijking met VHS riumschoots verdubbeld. Van 240 beeldlijnen naar ruim 500. Dit was dan ook duidelijk zichtbaar. MiniDV gaf meer scherpte, vollere kleuren meer contrast en een uitstekende scherptediepte. Maar helaas, ook hier geldt: hoe ouder de tape, hoe slechter de kwaliteit wordt. Tijd dus om ook uw kostbare privé video  over te (laten) zetten. Mini DV digitaliseren wij naar DVD, USB media, Blu-ray of harddisk. Op de afbeelding ziet u een full size DV tape van 180 minuten en een MiniDV tape van 60 minuten.

Zelf Mini DV digitaliseren

Beschikt u nog over een werkende digitale camera, dan kunt u wellicht de beelden zelf overzetten op een DVD of een harddisk. Om de beelden op uw pc te importeren kunt u gebruik maken van een zogenoemde capture kaart. De beste kaarten hebben een firewire ingang. Hiermee kunt u zonder noemenswaardig kwaliteitsverlies de beelden overzetten. Analoog overzetten kan natuurlijk ook, het kwaliteitsverlies is echter zo´n 10 à 15% van het originele beeldmateriaal.

Professioneel naar DVD

Sony VX 9000Ook voor het overzetten van digitale MiniDV en full size DV banden gebruiken wij uitsluitend professionele apparatuur. Full size banden werden onder andere opgenomen met de Sony VX 9000 (afbeelding). Zowel de hardware als ook de software die wij gebruiken is van Grass Valley. Om de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden maken wij gebruik van RGB component in- en uitgangen. De data-overdracht hiervan is vele malen hoger dan bij gebruik van firewire of USB aansluitingen. Ook beschikken onze digitale recorders over ruisonderdrukkers en een time base corrector.
Zie voor meer informatie hierover op de pagina Videobanden digitaliseren.

Waarom DV overzetten?

Dony DCR TRV 900Full size DV en MiniDV tapes zijn van een soortgelijk materiaal gemaakt als de oudere VHS, Video8 en andere banden. Met het voortschrijden van de jaren neemt de kwaliteit van alle bandmateriaal af; ook DV en MiniDV.
Op de afbeelding hiernaast de Sony DCR TRV 900 voor MiniDV tapes.
Wilt u een optimaal behoudt van uw kostbare beeldmateriaal, kies dan nu voor het overzetten van MiniDV naar DVD of harddisk.

Wat kost het overzetten van MiniDV naar DVD?

Het digitaliseren van  (mini-) DV is op verschillende media mogelijk zoals bijv.:
MP4 op USB of externe harddisk
MP4 als download
als DVD
Bij de keuze voor DVD, geldt dat er maximaal 120 minuten (2 uur) op 1 DVD wordt weggeschreven. Meer kan uiteraard, maar dat gaat ten koste van de kwaliteit. Bevat de videoband kwalitatief zeer goede beelden, dan adviseren wij 90 minuten o 1 DVD te branden.
Prijzen voor het digitaliseren vindt U op de pagina: Prijzen digitaliseren video.