Betacam en Betacam SP


Betacam (SP) recorderDe professionele Betacam en Beta SP recorders en players werden door Sony in 1982 geïntroduceerd. Mede door de uitzonderlijke kwaliteit en de robuuste uitvoering van zowel de camera’s als ook de editing recorders werden ze als snel beschouwd als dé standaard in de professionele uitzendwereld. Ruim 10 jaar later, in 1993, werden beide systemen al vervangen door Sony’s Digital Betacam. Omroepen en professionele productie bedrijven dumpten massaal de oude apparatuur. Hierdoor werd het voor de amateur- en hobbyfilmer eindelijk mogelijk om voor een “zacht prijsje” een professioneel systeem aan te schaffen.

Betacam naar DVD, harddisk of BluRay

Helaas doorstaan ook deze professionele videobanden de tand des tijds niet. De beeldkwaliteit zal na verloop van tijd drastisch afnemen. Hoewel de Betacam videobanden veel langer houdbaar zijn dan de consumentenbanden zoals VHS, Video8, VCC en Betamax, geldt ook hier dat u niet te lang moet wachten met het digitaliseren van deze banden.
De gedigitaliseerde beelden van de Betacam banden kunnen zowel in uncompressed RGB of YUV AVI formaat als ook naar MS-DV AVI, MOV, en andere formaten naar harddisk worden geschreven. Uiteraard is het ook mogelijk om de beelden op Bluray of op DVD te branden.

Kosten digitaliseren van Betacam

Betacam videobanden digitaliseren naar harddisk (ook SSD) kost € 50,00 per uur beeldmateriaal. Prijzen voor het digitaliseren vindt U op de pagina: Prijzen digitaliseren video.