Hi8 digitaliseren


Hi8 digitaliseren met de Sony VX1E

Beschikt U nog over een werkende Hi8-camera? Dan kunt U op een vrij eenvoudige manier zelf Hi8 digitaliseren naar DVD of harddisk. Met een in- of externe analoge videoconverter kunt U gemakkelijk het beeldmateriaal van Uw Hi8 naar DVD of harddisk digitaliseren. Let hierbij wel op de kwaliteit van zowel de converter als ook de kwaliteit van camera en recorder. De tapes waren in vergelijking met VHS, Video 2000, Betamax en Video 8 tapes kwalitatief veel beter. Hi8 had bovendien een resolutie die vergelijkbaar is met Super VHS: 400 beeldlijnen. Dit systeem werd door Sony in 1989 geïntroduceerd en werd door veel televisiestations gebruikt voor mobiele opnames. De meeste nieuwsberichten uit de Golfoorlog zijn opgenomen met Hi8 camera´s zoals de Sony VX1E (zie afbeelding).

Waarom Hi8 bandjes digitaliseren?

Hi8 digitaliseren naar DVDHoewel de noodzaak niet direct aanwezig is kan het zijn dat u geen mogelijkheid meer hebt om deze tapes af te spelen. De tapes laten liggen is ook geen optie. Video 8 en Hi8 tapes werden immers van hetzelfde materiaal, weliswaar verbeterd, gemaakt als de VHS en Super VHS banden. De houdbaarheid van deze tapes is dus ook beperkt. Gelukkig zijn de mogelijkheden om dit zelf te doen nog ruimschoots aanwezig. Vindt u het echter te lastig of wilt u dit liever professioneel laten doen dan zijn wij u graag van dienst. Laat ook deze videobanden digitaliseren om oude herinneringen te bewaren voor het nageslacht.

Wat kost het overzetten van Hi8 naar DVD?

Het digitaliseren van  Hi8 is op verschillende media mogelijk zoals bijv.:
MP4 op USB of externe harddisk
MP4 als download
als DVD
Bij de keuze voor DVD, geldt dat er maximaal 120 minuten (2 uur) op 1 DVD wordt weggeschreven. Meer kan uiteraard, maar dat gaat ten koste van de kwaliteit. Bevat de videoband kwalitatief zeer goede beelden, dan adviseren wij 90 minuten o 1 DVD te branden.
Prijzen voor het digitaliseren vindt U op de pagina: Prijzen digitaliseren video.