Video 8 digitaliseren


Video 8 camera van Sony

Het digitaliseren van Video 8 en overzetten naar DVD, harddisk of een USB opslagmedium is net zo belangrijk als het digitaliseren van andere videobanden. Veel consumenten die met Video 8 gefilmd hebben zijn echter niet meer in het bezit van een werkende camera of recorder.
Het antwoord van Sony op VHS-C was het Video 8 systeem. Goedkoper, compacter, lichter en een betere beeldkwaliteit zorgden er voor dat veel consumenten de overstap maakten naar dit systeem. Bovendien waren de veel kleinere cassettes veel goedkoper dan de overige videobanden.
Een van de eerste Video 8 camera´s was de Sony CCD F330e (zie afbeelding)

Professioneel Video 8 naar DVD

Wij gebruiken voor het digitaliseren van dit videoformaat uitsluitend professionele apparatuur die voorzien is van digitale ruisonderdrukking en een time base corrector. Voor meer informatie hierover kijk op de pagina Videobanden digitaliseren.

Waarom Video 8 digitaliseren?

Video 8 digitaliserenDe meeste camera´s en recorders om Video-8 banden af te spelen zijn inmiddels dusdanig verouderd dat afspelen geen optie meer is. Onderdelen zijn niet of nauwelijks meer verkrijgbaar. Koppen zijn meestal versleten en kunnen de gevoelige band dusdanig beschadigen dat deze niet meer kan worden gedigitaliseerd.

Wat kost het overzetten naar DVD?

Het digitaliseren van  video8 is op verschillende media mogelijk zoals bijv.:
MP4 op USB of externe harddisk
MP4 als download
als DVD
Bij de keuze voor DVD, geldt dat er maximaal 120 minuten (2 uur) op 1 DVD wordt weggeschreven. Meer kan uiteraard, maar dat gaat ten koste van de kwaliteit. Bevat de videoband kwalitatief zeer goede beelden, dan adviseren wij 90 minuten o 1 DVD te branden.
Prijzen voor het digitaliseren vindt U op de pagina: Prijzen digitaliseren video.