Video 2000 op DVD


Video 2000 VCC

Het Video 2000 systeem (ook wel VCC genoemd) was eigenlijk het beste systeem in vergelijking met VHS en Betamax. Maar door de falende marketing, het achterblijven van doorontwikkelen en het ontbreken van de medewerking van de filmindustrie hebben er voor gezorgd dat voor VCC in 1988 definitief het doek viel.

Waarom nu VCC op DVD zetten?

Net als bij VHS is het voor sommige Video 2000 banden helaas al te laat. Maar het grootste probleem is echter de apparatuur. Er zijn in Nederland nog slechts een paar goed functionerende VCC-recorders; en dat aantal neemt snel af. Desondanks liggen er nog veel Video 2000 tapes bij consumenten. Vaak weten mensen niet dat dergelijke banden professioneel overgezet kunnen worden op DVD.
De meeste VCC-banden die de consument aan ons levert om op DVD over te zetten zijn kwalitatief beter dan de VHS banden. Laat daarom uw Videobanden digitaliseren nu het nog niet te laat is.

VCC digitaliseren

Video2000 VCC tapeZeker is, dat de kwaliteit van VCC banden, net als de VHS tapes, met rasse schreden achteruit gaat. De “jongste” Video 2000 band is inmiddels toch al 28 jaar oud! Zet daarom uw kostbare herinneringen op DVD of digitale videotape nu het kan. Helaas bestaan er geen combinatierecorders (video-DVD) voor het video 2000 systeem.

Wat kost Video 2000 naar DVD overzetten?

Het digitaliseren van Video 2000 (VCC) is op verschillende media mogelijk zoals bijv.:
MP4 op USB of externe harddisk
MP4 als download
als DVD
Bij de keuze voor DVD, geldt dat er maximaal 120 minuten (2 uur) op 1 DVD wordt weggeschreven. Meer kan uiteraard, maar dat gaat ten koste van de kwaliteit. Bevat de videoband kwalitatief zeer goede beelden, dan adviseren wij 90 minuten o 1 DVD te branden.
Prijzen voor het digitaliseren vindt U op de pagina: Prijzen digitaliseren video.