Betamax naar DVD


Super Betamax recorder van Sony

Het digitaliseren van Betamax naar DVD, harddisk of USB wordt door ons uitsluitend met Sony apparatuur uitgevoerd. Wij leveren uiteraard de hoogst mogelijke kwaliteit als het gaat om het digitaliseren van Betamax banden en het overzetten naar DVD, harddisk of USB.

Betamax, kortweg Beta genoemd, werd door Sony als eerste consumenten video in 1975 gelanceerd. Later volgde ook nog een verbeterde Super-Beta versie. Ook dit systeem wordt door ons professioneel gedigitaliseerd en weggeschreven naar DVD of op een ander nieuw medium. Wilt u de film zelf verder bewerken, dan kunnen wij de beelden op een externe harddisk wegschrijven.

Betamax video digitaliseren

Betamax videobanden digitaliserenNet als bij VHS en Video 2000 gaat de kwaliteit van Betamax videobanden achteruit. Bovendien zijn Beta-recorders zeer schaars. In heel Europa zijn nog slechts enkele goed werkende recorders in gebruik zoals bijvoorbeeld de Sony SL HF950 ES Super Beta Hifi recorder. Veel consumenten zijn nog in bezit van een aantal Betamax videobanden. Ze zijn vaak niet op de hoogte dat deze videobanden professioneel gedigitaliseerd en overgezet kunnen worden naar bijvoorbeeld DVD.
Het overgrote deel van deze banden zijn kwalitatief beter dan de VHS of VCC banden. Laat daarom ook uw Betamax-banden digitaliseren en naar DVD overzetten nu het nog niet te laat is.

 

Super Betamax naar DVD

De kwaliteit van (Super-) Betamaxbanden gaat net als andere videosystemen snel achteruit. In 1993 eindigde het “Betamax tijdperk” voor de westerse wereld terwijl de productie in Japan doorging tot 2002. Voor het europese PAL-systeem betekent dit dat de “jongste” Betamaxband inmiddels toch al 18 jaar is! Laat daarom uw kostbare herinneringen digitaliseren en uw oude Betamax naar DVD overzetten nu het nog mogelijk is.

 

Wat kost het digitaliseren?

Bij het digitaliseren en overzetten van Betamax naar DVD geldt het advies om niet meer dan 120 minuten (2 uur) op 1 schijf van 4,7 Gb weg te schrijven. Meer kan uiteraard, maar dat gaat uiteraard ten koste van de kwaliteit. Voor het maken van 1 DVD5 met maximaal 2 uur aan beeld/geluidsmateriaal berekenen wij € 19,75.