Betamax digitaliseren


Super Betamax recorder van Sony

Het digitaliseren van Betamax naar USB, harddisk of DVD wordt door ons uitsluitend met professionele Sony apparatuur uitgevoerd. Wij leveren uiteraard de hoogst mogelijke kwaliteit als het gaat om het digitaliseren van Betamax banden en het overzetten naar DVD, harddisk of USB.

Betamax, kortweg Beta genoemd, werd door Sony als eerste consumenten video in 1975 gelanceerd. Later volgde ook nog een verbeterde Super-Beta versie. Ook dit systeem wordt door ons professioneel gedigitaliseerd en weggeschreven naar DVD of op een ander nieuw medium. Wilt u de film zelf verder bewerken, dan kunnen wij de beelden op een externe harddisk wegschrijven.

Betamax digitaliseren

Betamax videobanden digitaliserenNet als bij VHS en Video 2000 gaat de kwaliteit van Betamax videobanden achteruit. Bovendien zijn Beta-recorders zeer schaars. In heel Europa zijn nog slechts enkele goed werkende recorders in gebruik zoals bijvoorbeeld de Sony SL HF950 ES Super Beta Hifi recorder. Veel consumenten zijn nog in bezit van een aantal Betamax videobanden. Ze zijn vaak niet op de hoogte dat deze videobanden professioneel gedigitaliseerd en overgezet kunnen worden naar bijvoorbeeld DVD.
Het overgrote deel van deze banden zijn kwalitatief beter dan de VHS of VCC banden. Laat daarom ook uw Betamax-banden digitaliseren en naar DVD overzetten nu het nog niet te laat is.

 

Super Betamax naar USB, HD of DVD

De kwaliteit van (Super-) Betamaxbanden gaat net als andere videosystemen snel achteruit. In 1993 eindigde het “Betamax tijdperk” voor de westerse wereld terwijl de productie in Japan doorging tot 2002. Voor het europese PAL-systeem betekent dit dat de “jongste” Betamaxband inmiddels toch al 20 jaar is! Laat daarom uw kostbare herinneringen digitaliseren en uw oude Betamax naar nieuwe media zoals USB, harddisk, etc. overzetten nu het nog mogelijk is.

 

Wat kost het digitaliseren?

Het digitaliseren van  (Super-) Betamax is op verschillende media mogelijk zoals bijv.:
MP4 op USB of externe harddisk
MP4 als download
als DVD
Bij de keuze voor DVD, geldt dat er maximaal 120 minuten (2 uur) op 1 DVD wordt weggeschreven. Meer kan uiteraard, maar dat gaat ten koste van de kwaliteit. Bevat de videoband kwalitatief zeer goede beelden, dan adviseren wij 90 minuten o 1 DVD te branden.
Prijzen voor het digitaliseren vindt U op de pagina: Prijzen digitaliseren video.