Video naar DVD

Video naar DVD | Media ExclusiveHTML for Videos by VideoLightBox.com v2.7
 
Het besluit om videobanden te digitaliseren wordt vaak snel genomen. Blijft de vraag: zelf doen of uitbesteden? Het belangrijkste aspect bij het omzetten van video naar DVD is natuurlijk kwaliteit. Om u te helpen bij de keuze hebben wij een videofragment met een consumenten recorder en met een professionele recorder gedigitaliseerd. De consumenten recorder was via een USB videograbber aangesloten op de PC. Beoordeel zelf de kwaliteit door het filmfragment (rechts) te bekijken.

 

Videobanden digitaliseren

Het digitaliseren van videobanden is tegenwoordig nog belangrijker dan het overzetten van smalfilm naar DVD om de simpele reden: Het bewaren van herinneringen op een digitaal medium zoals DVD.
Videobanden zijn echter minder lang te bewaren dan filmmateriaal op fotografisch materiaal zoals 8mm, Super8 en 16mm films. Met name de goedkope videobanden verliezen veel sneller aan kwaliteit dan de veel duurdere professionele banden. Telkens wanneer u een videoband afspeelt ontstaan er minuscule krasjes op de band. Op den duur zult u merken dat het geluid begint te “kraken”. De beeldkwaliteit wordt langzaam minder. Meestal begint dit met de toename van ruis in de beelden. Uiteindelijk zal de video stoorstrepen vertonen en neemt het contrast dermate af dat het niet meer mogelijk is om nog iets te herkennen op de filmbeelden. Tenslotte zal er alleen nog meer een zwart beeld zichtbaar zijn. Uiteraard is er dan geen herstel meer mogelijk. Het is daarom sterk aan te bevelen om bijvoorbeeld uw VHS naar DVD over te zetten.

Prijsopgave Video naar DVD aanvragenU wilt uw familiefilms digitaal?
U wilt de hoogst mogelijke kwaliteit?
En dan ook nog voor een gunstige prijs?
Vraag dan geheel vrijblijvend een prijsopgave bij Media Exclusive.

Video omzetten met TBC

Het beste resultaat bij het digitaliseren en overzetten van uw oude videobanden naar DVD wordt uiteraard alleen verkregen met (semi-) professionele apparatuur. Deze recorders zijn uitgerust met een ‘Time Base Corrector’ (TBC). Omdat de videokoppen van een camera qua stand niet altijd overeenkwamen met de stand van de koppen van een videorecorder / player ontstonden er schommelingen in de tijdas. Dit gebeurt trouwens ook als er sprake is van een (te) zwak signaal. Hierdoor ontstonden er korte horizontale trillingen of filkkeringen in het beeld. Dit noemt men ‘Jitter’. Door gebruik te maken van videorecorders met een Time Base Corrector wordt deze jitter grotendeels opgeheven waardoor het beeld stabieler blijft. De meeste recorders van Media Exclusive zijn uitgerust met een Time Base Corrector. Hierdoor kunnen wij ook uw video naar DVD omzetten in de hoogst  mogelijke kwaliteit.

Hoelang kan ik een videoband bewaren?

Video naar DVD, S-VHSEen veelgestelde vraag maar moeilijk te beantwoorden. Het is afhankelijk van veel factoren. De meest cruciale factoren zijn de opslag van de videoband en het aantal keren dat de band afgespeeld is. Met opslag bedoelen we de omgeving. De ideale situatie wordt bereikt in een geconditioneerde ruimte met een constante temperatuur van ca. 18 graden C en een lage vochtigheidsgraad van ± 40%. Dergelijke opslag was en is voor de meeste consumenten echter niet haalbaar. Ook speelt de lengte van de band een rol. Een band van 240 minuten is veel dunner dan een band van 60 minuten (vrijwel aleen voor de professionele markt).
In de regel kunt u ervan uitgaan dat een goedkope videoband + 5 tot 10 jaar goed bewaard kan blijven, afhankelijk van het gebruik. Daarna beginnen de verouderingsverschijnselen op te treden. Een professionele videotape daarentegen kan tot wel 30 jaar bewaard blijven. Video2000 banden zijn inmiddels al op hun “retour”. Veel mensen die nog over banden beschikken laten hun Video naar DVD overzetten nu het nog kan.

Verschil tussen consumenten- en professionele videobanden

Videobanden werden geproduceerd op gigantische rollen met enkele kilometers tape. Vervolgens moest de tape worden opgespoeld op de cassettes. De buitenkant van de rollen draaide uiteraard sneller dan de binnenkant. Hierdoor ontstond een vrij hoge spanning op de band en werd deze licht gemagnetiseerd door de wrijving. Hoe verder naar de buitenkant hoe slechter de tape. Deze werd dan ook goedkoop aangeboden. Vaak te koop voor minder dan 2 gulden. De kleinste hoeveelheid van de grote rol, ter grote van een pannekoek, bevatte het beste materiaal. Deze tape, in vaktermen “pancake” genoemd, was uitsluitend bedoeld voor professionele doeleinden. Het moge duidelijk zijn dat deze tapes een veelvoud van de goedkope tapes kostten; nl. rond de 15 gulden per stuk.

Videoband naar DVD

Voor sommige videobanden is het helaas al te laat. Maar er zijn nog veel video´s die “gered” kunnen worden van de definitieve ondergang. Het beste resultaat wordt uiteraard verkregen met professionele apparatuur. Echter, hoe langer er gewacht wordt met het digitaliseren, des te slechter de kwaliteit wordt. Behalve de bovengenoemde factoren die de kwaliteit aantasten kan het ook zijn dat de beschermlaag van de videoband tijdens het afspelen loslaat. Een herinnering van beeldmateriaal is dan plotseling alleen nog maar een herinnering. De resultaten van Super Beta, Super VHS en Hi 8 zijn nog steeds verbluffend te noemen. Het is echter de vraag: hoe lang nog? Laat daarom uw kostbare Video naar DVD omzetten zolang dit nog mogelijk is.

Wij digitaliseren onderstaande videobanden

 • Betacam (SP)
 • video omzettenVHS
 • Super VHS
 • VHS-C
 • S-VHS-C
 • Betamax
 • Super-Beta
 • Hi 8
 • Video8
 • Video2000 / VCC
 • U-Matic
 • MiniDV
 • Full DV

Startpagina > Video

 
delen op facebook

Deel deze pagina op:

Media Exclusive BV
Akerstraat 33
6466 HA kerkrade
KvK 59466677
 

sitemap