Super8 digitaliseren


Uw oude Super 8 film digitaliseren wij uiteraard zelf met professionele apparatuur en de grootst mogelijke zorg. U kunt uw gedigitaliseerde filmbeelden ontvangen op USB stick, harddisk (ook SSD),DVD, BluRay disc of gewoon downloaden van één van onze servers. Zo kunt u op een eenvoudige manier blijven genieten van de mooiste momenten. Een onbetaalbare herinnering voor een betaalbare prijs.
Voor meer informatie over het digitaliseren van andere formaten, kijk op de pagina Smalfilm digitaliseren.

Super 8 film

Geen hotspot en absoluut flikkervrij

Natuurlijke kleuren zoals ze oorspronkelijk zijn opgenomen met uw smalfilmcamera. Het zijn vaak kostbare familie herinneringen die wij met de grootste zorgvuldigheid behandelen. Uw kostbare Super 8 film digitaliseren wij uitsluitend in eigen huis en sturen uw filmrollen niet naar een derde partij. Niet voor niets is Media Exclusive sinds 1999 één van de toonaangevende bedrijven als het gaat om het digitaliseren en overzetten van smalfilms zoals Super 8 naar DVD. Uiteraard kunt u ook bij ons terecht voor het digitaliseren van vrijwel alle videoformaten.

Super 8 film digitaliseren

Super 8 film digitaliseren met Hitachi 3ccd HR CameraSuper 8 film digitaliseren en overzetten naar bijvoorbeeld DVD kan op verschillende manieren. Wij maken uitsluitend gebruik van de directe scan methode. Dus absoluut géén glasscreen, spiegel, prisma of projectiescherm. De 8mm smalfilm wordt direct op een 3-CCD laboratorium camera geprojecteerd. Deze camera wordt met een gesloten lenssysteem zo dicht mogelijk bij de smalfilm geplaatst. Hierdoor wordt er zonder enig kwaliteitsverlies gedigitaliseerd. Naast deze uiterst gevoelige camera is het van belang dat de lichtbron voor een optimale spreiding van het licht zorgt. Door het diffuus licht volledig gelijk over het beeldvenster te verdelen behoort de hotspot definitief tot de verleden tijd. U kunt nu voordelig uw Super8 naar DVD laten overzetten.
U kunt natuurlijk ook kiezen voor de hoogste kwaliteit: Wetgate Scannen.

Gratis proef DVD van uw Super8?

Wilt u eerst onze kwaliteit beoordelen? Dat kan, en ook nog helemaal gratis. U bent verder tot niets verplicht.
U kunt een proef DVD aanvragen voor:

  • 8mm
  • Super 8
  • 16mm
  • Super 16
  • Ultra 16

Stuur een filmrol naar onderstaand adres. U ontvangt binnen 2 weken een DVD met maximaal 5 minuten filmbeelden ter beoordeling van ons retour, inclusief uw smalfilmrol.

Media Exclusive B.V.
Akerstraat 33
6466HA Kerkrade

Historie van Super 8 smalfilm

super 8 digitaliseren, super 8 naar dvd, super8 naar dvd, super8 digitaliseren, Super 8 cameraSuper 8 was voor de amateurfilmer uit de jaren 60 en 70 van de 20ste eeuw het neusje van de zalm. Als verbeterde versie van de 8mm smalfilm werd het door Kodak ontwikkelde Super8 formaat volop gebruikt vanaf mei 1960 tot eind jaren 90. De camera’s waren echter zo goed en stabiel gebouwd dat de vraag vanuit de markt naar nieuwe camera’s in de eerste helft van de jaren 80 volledig ineen stortte. Er was te weinig vraag naar nieuwe Super 8 camera’s dat het voor de producenten niet meer mogelijk was om rendabel te kunnen produceren. Sommige fabrieken werden gesloten en andere producenten waagden de stap naar de ontwikkeling van de camcorders.
Omdat er vrijwel geen goed werkende projectoren meer te koop zijn en de onderdelen steeds moeilijker te verkrijgen zijn wordt het steeds belangrijker dat deze Super 8 films naar DVD, harddisk of een ander medium gedigitaliseerd wordt.

Single 8

Super 8 film digitaliseren, Super 8 naar DVD, Super 8 digitaliseren, Single 8 smalfilm van FujiAls antwoord op de Super 8 film van Kodak ontwikkelde Fuji in Japan het Single 8 formaat. De filmstrip was identiek aan het Super8 formaat. Alleen de cassettes verschilden van elkaar. Hoewel de 8mm film al in 1932 op de markt werd gebracht door Eastman Kodak, duurde het toch nog 33 jaar tot het verbeterde Super-8 filmformaat werd geïntroduceerd. Sinds de komst van dit verbeterde formaat zijn alle producenten van smalfilms gestopt met de productie van 8mm films. Als “nieuw” opname medium had Super8 veel voordelen ten opzichte van 8mm. Doordat de transportgaatjes kleiner werden was er meer plaats voor het filmbeeld. In totaal werd het filmbeeld ongeveer 50% groter dan het 8mm filmbeeld. Eind jaren 60 van de vorige eeuw was de emulsie (het lichtgevoelige materiaal) zo sterk verbeterd dat het Super 8 formaat de 16mm film voor consumenten van de markt verdrong. Pas in 1973 werd de smalfilm voorzien van een geluidspoor.

Super 8 naar DVD

Super 8 film digitaliseren, Super 8 naar DVD, Super 8 digitaliseren, filmstripEr ligt in Nederland naar schatting miljoenen uren aan oud filmmateriaal zoals Super 8. Helemaal vergeten op een zolder of in de kast opgeborgen omdat de filmprojector defect is. Het zijn soms waardevolle herinneringen of zeldzame opnamen van sportevenementen, interviews of documentaires. Laat ook uw kostbare herinneringen digitaliseren zodat u en uw nageslacht kunnen genieten van deze unieke opnames uit lang vervlogen tijden. Geef ook uw Super 8 een nieuw leven op DVD, harddisk of (USB) geheugenkaart.

Gratis proef DVD ontvangen?