Super 8 en 8mm smalfilm naar video


Hoewel smalfilm op DVD het meest gangbaar is, bieden wij voor klanten die niet over een DVD speler beschikken, de mogelijkheid om de smalfilm op video, zoals bijvoorbeeld VHS of ander bandmateriaal te zetten.

Smalfilm kan zonder meer overgezet worden naar ieder gewenst video formaat. De beste media zijn echter de digitale (zie ook Smalfilm naar DVD). Media Exclusive kan uw smalfilms overzetten op de volgende formaten:
VHS, Super VHS, Hi8, Video8, miniDV, Full DV, DV-Cam, Betacam, Digi Beta en Blu Ray.

Smalfilm naar VHS

De meest gangbare tapes zijn VHS. Helaas is dit ook de slechtste kwaliteit. VHS tapes kunnen maximaal 240 horizontale beeldlijnen opnemen en weergeven. Uiteraard is er ook bij VHS tapes sprake van kwaliteitsverschil. Fabikanten spoelen de tapes op gigantische rollen. De tape aan de buitenkant van deze rollen wordt dus zowel bij het opspoelen als ook bij het inspoelen naar cassettes het meest belast. Zowel door trekkracht als door magnetisme en door wrijving.

Pancake
Tape van de binnenkant is van de beste kwaliteit. Helaas is er maar een kleine hoeveelheid ter grootte van een pannekoek (vandaar de naam pancake tape) beschikbaar. Deze wordt alleen gebruikt voor de professionele tapes die niet in een doorsnee winkel te koop zijn.
Wij gebruiken alleen professionele tapes van Sony.

Uiteraard kunt ook bij ons terecht voor het overzetten van alle gangbare formaten Video naar DVD.