8mm naar DVD

Om uw oude 8mm naar DVD over te zetten hebben wij apparatuur met de beste prijs/kwaliteit verhouding. Vanaf € 0,75 digitaliseren en zetten wij uw oude smalfilm op DVD.
Uiteraard is het ook mogelijk om het gedigitaliseerde beeldmateriaal op een harddisk te schrijven. U kunt dan met geschikte software zelf de beelden bewerken en vervolgens uw film op DVD branden.
8MM film heeft een filmstrip die 8 millimeter breed is.  Bovendien heeft dit formaat een andere perforatie dan Super 8. Om uw oude films in de hoogst mogelijke kwaliteit te digitaliseren hebben wij voor beide soorten films aparte telecinerecorders. De camera die wij voor het aftasten van dit formaat film gebruiken is dezelfde professionele Hitachi 3CCD laboratorium camera welke wij ook gebruiken voor de Super 8 telecinerecorder.

8mm film digitaliseren

Om uw oude kostbare 8 mm films te digitaliseren maken wij absoluut géén gebruik van spiegel, prisma, glasscreen of projectiescherm. De film wordt dus direct op een 3-CCD laboratorium camera geprojecteerd. Door middel van een gesloten lenssysteem wordt de camera zo dicht mogelijk bij de film geplaatst. Zodoende kan er zonder enig kwaliteitsverlies gedigitaliseerd worden. Het is bovendien van belang dat de lichtbron voor een optimale spreiding van het licht zorgt. Het diffuus licht dat deze koudlichtbron verzorgt wordt gelijkmatig over het beeldvenster van de film verdeeld en behoort de hotspot definitief tot de verleden tijd. Uw gedigitaliseerde filmbeelden worden vervolgens naar DVD of een ander medium overgezet.
Wilt u de hoogst mogelijke kwaliteit 8mm naar DVD, kies dan voor Wetgate Scannen.

Gratis proef DVD?

Kijk naar de voorwaarden

Dubbel 88mm naar DVD. Afmetingen van 8 mm smalfilm.

In 1932 ontwikkelde de firma Eastman Kodak het ‘eight millimeter’ film formaat dat geschikt en vooral betaalbaar was voor de consument. Het was in ieder geval veel goedkoper dan het tot dan gebruikte 16mm formaat. Camera's en projectoren voor dit nieuwe smallere filmformaat kon men voor minder dan een derde van de 16mm apparatuur kopen.
Aanvankelijk werd het brede filmmateriaal van de 16 mm film gebruikt voor deze 8mm opnamen. Aan beide kanten zat perforatie. Was de film vol dan kon men deze eenvoudig omdraaien en nogmaals gebruiken. Er werd immers slechts de helft van het celluloid belicht. Vandaar dat dit formaat ook dubbel 8 genoemd werd. Na het ontwikkelen werd de 16mm film eenvoudig door midden gesneden waardoor er twee filmstrips ontstonden van elk 8 millimeter.
Een voorbeeld van een gedigitaliseerde 8mm film kunt u op  Youtube bekijken.

Single 8

Naderhand werd "single 8" of "standaard-8" filmformaat ontwikkeld. De grootte van het 8 millimeter filmbeeld is 4,8 mm X 3,5 mm. De meest gebruikte snelheid waarmee deze 8 millimeter films werd opgenomen was 16 2/3 beelden per seconde. Andere snelheden waarmee gefilmd werd waren 12, 15 en 18 beelden per seconde.
Kodak stopte het productieproces van de standaard 8 mm film in de vroege jaren '90 van de vorige eeuw. De jongste films van dit formaat zijn dus al 20 jaar. Tijd dus voor het digitaliseren en overzetten van uw kostbare oude film op DVD.

Oude films op DVD

Net als Super 8 ligt er ontzettend veel 8 millimeter beeldmateriaal te verstoffen. Unieke opnamen zijn in de vergetelheid geraakt.  Deze kostbare herinneringen kunt u uiteraard professioneel laten digitaliseren en overzetten naar DVD zodat u en uw nageslacht nog lang kunnen genieten van deze unieke filmbeelden. Geef ook uw kostbare oude films een nieuw leven op DVD en laat uw 8mm film digitaliseren met de meest professionele apparatuur.

Vraag vrijblijvend meer informatie om uw oude dierbare filmmateriaal zoals 8mm naar DVD over te zetten.
 

Startpagina > Smalfilm > 8mm naar DVD

delen op facebook
 

Deel deze pagina op:

Media Exclusive BV
Akerstraat 33
6466 HA kerkrade
KvK 59466677
 

sitemap